Trivire besteedt handmatige documentenkoppeling uit aan GROVER underdogs

 

Aan het woord is William Luijten, adviseur informatie management van woningcorporatie Trivire. Het eerste contact tussen GROVER underdogs en Trivire dateert van juni 2023. “Onze ervaring met de bijzondere talenten van GROVER is zeer positief. Het zijn goed opgeleide, slimme en betrouwbare mensen. Werkzaamheden zijn snel en goed uitgevoerd. We zouden ze zo weer inzetten.”

Collega Raymond van der Vlies werd getriggerd door het sociale aspect en het type dienstverlening van GROVER en nodigde hen uit. William Luijten: “Het kennismakingsgesprek met Giedo Lankhorst, het gezicht van GROVER, was leuk. Het was voor Raymond van der Vlies en mij mooi om te horen hoe GROVER bijzondere, vaak hoog opgeleide, talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige job geeft. Ook het sociale karakter van GROVER underdogs past bij ons type organisatie. Voor ons meer dan voldoende aanleiding om op zoek te gaan naar een eerste proefproject.”

Geen capaciteit om documenten handmatig te koppelen

Nu wil het feit dat precies op dat moment er een stapel documenten lag die gekoppeld diende te worden aan 400 contracten overgenomen van een zorginstelling. Doorgaans wordt het overzetten van documenten automatisch gedaan middels een scriptje. William Luijten: “Het ontbreken van voldoende structuur in de aangeleverde documenten maakte dit onmogelijk. De namen van de documenten waren niet logisch. En wat was het voor document? Dit was niet te automatiseren. Omdat onze eigen mensen de daaraan voorafgaande periode al flink waren belast vanwege een externe hack eerder dit jaar kwam de geboden hulp als geroepen.”

William Luijten vervolgt: “Het was voor ons wel nieuw om bestanden te ontsluiten voor externen op afstand. Maar dat is terugkijkend allemaal heel soepel verlopen. Dat is voor ons ook de reden hier binnen onze organisatie wat extra aandacht aan te willen besteden. Het kan namelijk zo maar zo zijn dat op een voor ons onbekende plek een volgende project ligt te wachten. Ik maak mijn collega’s dan ook graag attent op de mannen en vrouwen van GROVER underdogs. En misschien kan GROVER underdogs daarmee uitgroeien tot een partner die voor ons dit soort projecten uitvoert en onze organisatie nog socialer maakt dan we al zijn.”

Vakkundige hulp van een buitengewoon databedrijf

GROVER underdogs is een zogenaamde PSO-erkende organisatie en biedt ondersteuning in tijdelijke, grotendeels handmatige dataverwerking. Deze projecten zijn vaak het gevolg van nieuwe IT-ontwikkelingen, fusies, veranderende wet- en regelgeving, of algemene verwerkingsachterstanden en vervuilde data. We worden ook ingezet als het fysiek archief gedigitaliseerd moet worden, of extra capaciteit nodig is voor het opschonen en centraliseren van documenten voor een aankomende systeemmigratie. Zulke projecten zijn vaak eentonig en zeer gestructureerd, maar te tijdelijk om volledig te automatiseren. GROVER underdogs biedt het talent en heeft de capaciteit om al dit soort projecten uit te voeren. Bovendien draagt GROVER daarmee bij aan social return, omdat we werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Opdrachtgevers zijn veelal te vinden bij de afdelingen Automatisering en Informatisering, Financiën, HR en Kwaliteit.

Project Trivire – Handmatige koppeling documenten aan 400 contracten

  • Aanvoer van nieuwe documenten overgenomen van zorginstelling
  • Gebrek aan structuur maakte automatisering onmogelijk
  • Talenten van GROVER koppelen documenten handmatig aan de juiste contracten

Programma’s en systemen

  • E-content

Resultaten

  • Stapels documenten juist gekoppeld aan 400 contracten
  • Snelle en foutloze uitvoering
  • Sociale impact van Trivire vergroot

Over Trivire
Trivire richt zich als woningcorporatie vooral op mensen met lagere inkomens. Juist hen willen wij een woning met een passende huurprijs kunnen bieden. In 2016 kwamen 1086 Trivirewoningen beschikbaar voor verhuur. Ons verbouwde kantoor is veranderd in een bedrijvenverzamelgebouw met de naam Callisto. Naast Trivire maken bijvoorbeeld ook het ASVZ en de Helpende Handen gebruik van Callisto.